lauantai 25. toukokuuta 2019

Lisää akkukäyttöisiä pienkoneita.

Olen todellakin uusinut pienkoneitani, siis polttomoottorikäyttöisiä, akkukäyttöisiksi. Ajatus lähti alkuunsa perämoottorista, aiemmin hankin Tohatsun lisäksi MinKotan sähköperämoottorin, 12v, sittemmin Tohatsun korvasi Torqeedon 500-malli, molemmat lataan aurinkosähköllä.
Seuraavana oli vuorossa porakone, Ryobi, 18v. Sitten tuli saman merkin kulmahiomakone, toimii samalla akulla. Viime viikolla ilmestyi pihaan Ryobin RLM36, akkuruohonleikkuri, uskomattoman kevyt ja suorituskykyinen laite.

Koeajoin melko pitkässä ruohossa, 15-20cm, hyvin toimi.
Melusuojat voi unohtaa näissä laitteissa, uskoisin. Kovin pieni, joskin melko korkea ääni, muistuttaisi ehkä isoa tuulettajaa.
Akulla , 4ah, pystyy ajamaan n 45min mutta pelastuksena on moottorisahan yhteensopiva 36v 5ah, akku. Siis voin käyttää toista ja toinen latauksessa. Tosin nämä Ryobin isommat akut vaativat sitten latausaikaa parisen tuntia.
Minulla on kahdenlaisia akkuja; 18v sekä 36v, siis pärjään hyvin monella työkoneella kahdentyyppisin akuin.
Porakone, kulmahiomakone; 18v, ketjusaha, ruohonleikkuri 36v; se on hyvä systeemi, ei ole joutavana makaavia akkuja.
Tässä kaksi konetta; tuo polttomoottorillinen (oik) poistuu, akkukone on todella hyvä suorituskyvyltään.
Tänään sitten piti puskeutua tuonne märkään 30-40 senttiseen ruohoon. Menihän se sinne ja peruuttaen leikkuutulos erinomainen. Niin muuten oli polttomoottorikäyttöisenkin kanssa.
Akku kuluu melko nopeasti; kestää n 35 - 50 min ruohon korkeudesta ja kosteudesta riippuen.
Minulla nyt on kolme akkua ja kaksi laturia, joten ei ole ongelmaa.
Tässä tämä akkupatteristoni ja laturi (2), yksi akku sahassa kiinni. Akut ovat 36v 5ah ja riittävät sekä sahan, että ruohonleikkurin käyttöön.
Akku kestää kummassakin käytössä n 35-40min mutta se riittää, koska akkuja on latauksessa.
Kyllä kieltämättä tämä akkuleikkuri peittoaa tuon polttomoottorikäyttöisen; joskin pieniä reunaehtoja on.
Onhan se ruohonleikkuussa upeaa kun kone pitää vain matalahkoa hyrinää, ei tarvita kuulosuojaimia ja toinen asia on; vaikeassa kohdassa kun päästät kahvoista, kone sammuu, asetat koneen kohdalleen ja painat starttia ja kahva kiinni ja leikkuu jatkuu. Kaikkinaiset reuna-alueetkin pääset melko tarkoin ajamaan.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti